0

Su 4.8. klo 16.30 Galleria Kone

Opistotalo, Verkatehtaankuja 9, Hämeenlinna

VAIN 30 PAIKKAA, OVELTA VAIN KÄTEISMYYNTI.

Jaatinen & Makkonen: They Weigh – They Elevate

Esitys ja koreografia: Mia Jaatinen ja Mikko Makkonen
Äänisuunnittelu: Ben Rogers
Kuva: Kaisa Syrjänen

They Weigh – They Elevate on kahden katutanssitaustaisen tanssitaiteen maisterin ensimmäinen yhteistyö. Toisen kohtaamista ja vuorovaikutusta purkava teos tuo näyttämölle fyysisen dialogin, jossa tutun ja turvallisen sekä ei-tiedetyn välinen jännite muovaa kehollisuutta. Fyysisiä olemisen mahdollisuuksia kahdelle, jossa virtuoosinen ja arkinen kehollisuus vuorottelevat. Keveys ja paino, riski ja turva – kuinka toinen kohdataan?

Mia Jaatinen on rovaniemeläislähtöinen nykyään Helsingissä toimiva freelance tanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta keväällä 2015 ja tanssipedagokiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta 2013. Jaatinen on työskennellyt  muun muassa  Sonya Lindforsin, Linda Martikaisen, Jeremy Waden, Jarkko Mandelinin ja Iiro Näkin teoksissa. Hän on esiintynyt niin kansainvälisillä kuin kotimaisillakin tanssifestivaaleilla. Jaatinenon osa /\/\ /\/\ /\/\ – kollektiivia, jonka viimeisin teos GIRL GIRL GIRL on kiertänyt Suomen tanssifestivaaleja keväästä 2017 lähtien. Lisäksi hän on mukana Jarkko Mandelinin luotsaamassa Kinetic Orchestra ryhmässä.

Mikko Makkonen on breakdance-taustainen freelance tanssitaiteilija Helsingistä. Hän valmistui Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi (tanssijan koulutusohjelma) 2015 ja tanssinopettajaksi Turun AMK:sta 2013. Makkonen toimii tanssin kentällä monipuolisesti eri ympäristöissä esiintyjänä, koreografina sekä pedagogina. Kehollinen tanssijan työn fokus sekä empaattinen ja vastuullinen maailmasuhde ovat perusarvoja Makkosen työskentelyssä.

Nella Kaartinen: Kuivan maan kala

Koreografia ja tanssi: Nella Kaartinen
Kuva: Kaisu Koskinen

Kuivan maan kala on Kaartisen Hämeenlinnassa 2018 ensi-iltansa saanut sooloteos. Performatiivinen tanssiteos kertoo erään oliomaisen hahmon haikeaa tarinaa. Liikkeellinen kertomus välittää tunnelmaa siitä, mitä tapahtuu kun maailma muuttuu ja olion on sopeuduttava uuteen elämään ja olomuotoon. Teos on saanut inspiraationsa Tyynenmeren jätepyörteestä, ihmisten välinpitämättömyydestä sekä siitä toivonkipinästä, että muutos on vielä mahdollinen. Huom. paikka muuttunut! Esitys on Galleria Koneessa.

Nella Kaartinen on hämeenlinnalainen tanssintekijä ja -opettaja. Kaartinen on valmistunut tanssijaksi Tampereen konservatoriolta ja viimeistelee tanssinopettajan opintojaan Savonia AMK:ssa. Tällä hetkellä Kaartinen opettaa tanssia perinteisen tanssisalin lisäksi myös Aulangon puistometsässä. Lisäksi hän työskentelee monitaiteellisen hmmm -kollektiiviin kanssa valmistellen tanssia ja videotaidetta yhdistelevän teoksen ensi-iltaa. Kaartinen pyrkii taiteellisella toiminnallaan rikastuttamaan Hämeenlinnan nykytanssitarjontaa, tarjoamaan matalan kynnyksen taide-elämyksiä sekä tuomaan teoksensa ihmisten ulottuville.

Nella Kaartinen BIO

Esitysillan kesto noin 1h, sisältäen siirtymisen esityspaikalta toiselle. Esityksen jälkeen pidetään yleisökeskustelu.

Liput

Liput 20 € / 13 €.
Lippupaketti kaikkiin esitysiltoihin su, ti, ke 4. 5. ja 7.8. 54 € / 33 €.
Yli 10 hengen ryhmät 10 € / lippu.

HÄMEENLINNAN TEATTERIN LIPUNMYYNTI
Keinusaarentie 5, 13200 Hämeenlinna
0600 10 20 30 (0,60 € / min + pvm)

Lippu.fi