0

2.-7.8.2019 Tehdas tanssii -festivaali

Hämeenlinna

Kiitos tanssin ilosta!

Kuudes Tehdas tanssii -festivaali onnistui ilon, hyvän fiiliksen ja oppimisen innostuksen tuottamisessa. Tanssifestivaali sai hyväntuulista palautetta – niin selkä hiessä kursseilla tanssineilta kuin torijameihin mukaan tempautuneilta ja tanssiesityksistä hurmaantuneilta.

Oli upeaa huomata, miten tanssin ilo sai siivet alleen! Tehdas tanssii –festivaalin tuottajat Tanja Kunnari ja Tuula Penttilä iloitsivat.

Tehdas tanssii -festivaali järjestettiin Hämeenlinnassa 2.-7.8.2019.

Oskari ja Isabella saivat uusia näkökulmia tanssimiseen

Mestarikurssille osallistunut Oskari Kymäläinen oli haltioissaan uusista oivalluksista. Esimerkiksi näkökulma oman kehon tuntemiseen ja kuuntelemiseen avautui uudella tavalla.

– Tänään loksahti, että pitää kuunnella enemmän omaa kehoa. On hienoa työskennellä erilaisten opettajien kanssa. Tästä saa todella paljon irti – ja uni tulee illalla todella hyvin, Oskari nauroi.

Isabella Nevanlinna innostui pilates-harjoituksista. Isabella valmistui keväällä tanssijaksi Suomen Kansallisbaletin oppilaitoksesta.

– Opin, miten voin vahvistaa kehoani ja parantaa liikkuvuutta. Oli kiva tehdä erilaisia tanssityylejä, Isabella kertoi.

Yleisökin pääsi mukaan irrottelemaan

Susan, Divia ja Omer Calderon katsoivat tanssiesityksiä Torijamit-tapahtumassa Hämeenlinnan torilla. Kolmikko pani myös itse jalalla koreasti yhteistanssien aikana.

– On kyllä hienoa, että tällaista järjestetään. Parasta oli, kun yleisö sai osallistua nykytanssiin. Se oli hyvää irrottelua, Calderonit sanoivat.

Tanssinopettaja Markku Nenonen nautti Tehdas tanssii -festivaalin tunnelmasta ja kiitteli järjestelyjä.

–  Täällä on kiva opettaa, koska sanon, että tehkää omien kykyjen ja voimien mukaan. Tässä on eniten kysymys stailista eikä niinkään tekniikasta. Tärkeintä on se liekki!

Mestarikurssi haastoi oppilaat ja opettajan

Tehdas tanssii -festivaali tuotti kaikkiaan 9 tanssikurssia. Osa kursseista oli tarkoitettu tanssin ammattilaisille ja pitkään harrastaneille, osa kaikille tanssin ystäville.

Mestarikurssilla treenattiin peräti 32 tuntia. Koreografi Valtteri Raekallionohjauksessa valmistui pienoisteos Jean Sibeliuksen musiikkiin. Esitys nähtiin Verstas-näyttämöllä keskiviikkona.

Opettaminen oli Raekallion mielestä inspiroivaa, koska se haastoi tarkastelemaan tuttuja asioita eri näkökulmista.

– Ideoita pitää lähestyä eri tavalla erilaisten ihmisten kanssa, ja se on minulle taiteen tekijänä aina kiinnostavaa. Samalla huomaan asioita, joita olen alkanut ottaa itsestäänselvyyksinä, Raekallio sanoi.

Tehdas tanssii -festivaali kiittää ja kumartaa

Tehdas tanssii -festivaali onnistui kaikissa tavoitteissaan: laadukkaiden tanssikurssien, upeiden esitysten ja tanssin ilon tuottamisessa. Monet kurssit myytiin loppuun.

– On mainiota, että Tehdas tanssii -festivaali on vakiinnuttanut suosionsa. Nyt sulatellaan kaikkea nähtyä ja koettua, ja sitten suunnitellaan ensi vuoden festivaalia. Kiitos kaikille osallistujille, yhteistyökumppaneille, opettajille, esiintyjille, avustajille ja tanssin ystäville, tuottajat Tuula Penttilä ja Tanja Kunnari kiittävät.

Seuraava Tehdas tanssii -festivaali järjestetään Hämeenlinnassa elokuun alussa 2020.