0

La-Su 3.-4.8.19 klo 11.30-13.30
Pieni tanssisali

Opistotalo, Verkatehtaankuja 9, Hämeenlinna

Kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle. 

Hinta 52 € (jäsenet 42 €)

Nykytanssin lattiatekniikka

Kurssilla keskitytään kehonkäytön kokonaisvaltaisuuden, liikkeen ketjuttamisen sekä painon käytön kirkastamiseen erityisesti lattiatasossa. Työskentelyssä yhdistetään raakamotorista liikkumista sekä lattia-akrobatian, breikin ja nykytanssin eri liiketekniikoita. Tunti aloitetaan lämmittelemällä kehoa ja mieltä, jonka jälkeen tunti rakentuu erillisistä harjoitteista kohti pidempiä liikkeellisiä jatkumoita. Otathan tunnille mukaan mukavat, polvet ja kädet suojaavat vaatteet. (Polvisuojat suositeltavat)

Paritekniikka/partnerointi

Kurssilla harjoitellaan käyttämään erilaisia kehojen kontaktipisteitä ja koskemisen tapoja sekä optimoimaan painon antamista, siirtämistä ja vastaanottamista. Käymme läpi paritekniikan peruselementtejä kuten nostaminen, painaminen, tukeminen, vetäminen, työntäminen sekä näiden valjastamista liikkeen tuottamiseen. Tunnilla tehdään pareittain töitä tiiviissä kontaktissa toisten kanssa. Pareja vaihdellaan ja opetellaan toimimaan erilaisten kehojen kanssa.

Kurssi on suunnattu jatko/edistyneet-tason harrastajille, sekä tanssin ammattilaisille. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kuva: Mikaela Holmberg

Ilmoittaudu

Mia Jaatinen

Kuva: Antti Ahokoivu

Mia Jaatinen on rovaniemeläislähtöinen monipuolisesti taiteen kentällä toimiva freelance tanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta keväällä 2015 ja tanssipedagokiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta 2013. Mia on työskennellyt koreografien kuten Sonya Lindforsin, Linda Martikaisen, Jeremy Waden, Reija Wäreen ja Jarkko Mandelinin teoksissa. Hän on esiintynyt niin kansainvälisillä kuin kotimaisillakin festivaaleilla sekä vierailijana Suomen Kansallisoopperassa ja Helsingin Juhlaviikkojen tuotannoissa. Lisäksi hän on pitänyt työpajoja eripuolella Suomea sekä ulkomailla.

Mia on osa /\/\ /\/\ /\/\ – kollektiivia, jonka viimeisin teos GIRL GIRL GIRL on kiertänyt Suomen tanssifestivaaleja keväästä 2017 lähtien. Hän on mukana myös Jarkko Mandelinin luotsaamassa Kinetic Orchestra ryhmässä. Mia on tehnyt töitä myös tanssilyhytelokuvien parissa. Hän tehnyt yhteistyönä ohjaaja Antti Ahokoivun kanssa tanssilyhytelokuvat Ääreisnäkö ja Rajatila sekä ohjaaja Katariina Rädyn kanssa elokuvat Blind ja Second Illusion. Lyhytelokuvat ovat kiertäneet ympäri maailmaa ja voittaneet useita palkintoja

Mikko Makkonen

Kuva: Eira Enkvist

Mikko Makkonen (s. 1988) on breakdance-taustainen freelance tanssitaiteilija. Hän valmistui Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi (tanssijan koulutusohjelma) 2015 ja tanssinopettajaksi Turun AMK:n Taideakatemiasta 2013. Mikko on toiminut tanssijana muun muassa Marjo Kuuselan, Sonya Lindforsin, Jarkko Mandelinin, Tuomo Railon, Jorma Uotisen sekä Jeremy Waden koreografioissa. Mikko oli tanssijakiinnityksellä turkulaisessa Aurinkobaletissa 2015-2016 ja hän on esiintynyt vierailijana mm. Tanssiteatteri Glims & Gloms:ssa, Suomen Kansallisoopperassa, Kinetic Orchestra:ssa sekä Pori Dance Company:ssa.

Omaa koreografista työtä hän on tehnyt teoksissa Levoton Maa (2018), Hybrid Momentum (2018), They Weigh – They Elevate (2017) ja Blind -tanssilyhytelokuva (2017). Mikko pyrkii toimimaan tanssin kentällä monipuolisesti eri ympäristöissä. Empaattinen ja vastuullinen maailmasuhde ovat perusarvoja Mikon työskentelyssä.