0

La-Su 4.-5.8.18 klo 12.30-15.00
Pieni tanssisali

Opistotalo, Verkatehtaankuja 9, Hämeenlinna

Hinta 65 € (jäsenet 55 €)
EARLY BIRD -hinta 55 €, kun ilmoittaudut 30.4. mennessä.

Uudelleen viime vuonna ihastuttanut ja toivottu jatko/edistyneet -tason kaksipäiväinen workshop Luigi-tekniikasta. Opettajana tanssinopettaja Päivi Salomaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Luigi-tekniikka on yksi kolmesta perinteisestä jazztanssin tekniikasta. Eugene Louis Facciuto eli ”Luigi” kehitti sen alunperin lämmittelyksi oman kehonsa tarpeisiin työskennellessään tanssijana Hollywood-elokuvien parissa ja päätyi opettamaan sitä muillekin tanssijoille ympäri maailmaa.

Tänä päivänä New Yorkissa Luigin perustamassa Studio Maestro -koulussa voi samalla Luigi style -tunnilla olla treenaamassa mitä moninaisin joukko oppilaita: Broadway-musikaaleissa uraa tekeviä tanssijoita jotka haluavat pitää itsensä kunnossa, 12-vuotias lupaava balleriinan alku joka tarvitsee monipuolisuutta treeniinsä, yli 60 vuotiaita eläköityneitä tanssijoita jotka tanssivat pysyäkseen liikkeellä, tai tanssinopettajia kuten Päivi, jotka haluavat perehtyä tähän perinteikkääseen jazztanssitekniikkaan!

Luigi-tekniikan vakiintunut tunti sisältää määrätyt tekniikkaharjoitukset, joissa painottuu syvältä sisältä lähtevä liike, tunne ja voima, elegantit linjat sekä musiikin kunnioitus. Tällä kurssilla aikaa on varattu myös pienen, Luigi-henkisen koreografian valmistamiseen, jotta kurssilaiset pääsevät fiilistelemään vanhanajan Hollywood musikaalien glamouria. Luigi-jazztunnit soveltuvat monen ikäisille ja tasoisille tanssijoille!

Ilmoittaudu

Päivi Salomaa

Päivi Salomaa on kotoisin Ähtäristä, jossa aloitti 5-vuotiaana baletin harrastamisen ja kävi kaikilla mahdollisilla kursseilla – afromodernista discotanssiin – joita pienessä kaupungissa milloinkin oli tarjolla. Tanssi vei mennessään ja Salomaa valmistui ammattitanssijaksi Tampereen konservatoriosta 2009 pääaineenaan jazztanssi, ja muutamaa vuotta myöhemmin tanssinopettajaksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta pääaineenaan klassinen baletti. Siitä lähtien Salomaa on työskennellyt kokopäiväisesti tanssinopettajana ja siinä sivussa koreografioinut musikaaleja ja suorittanut kansainväliset tanssintutkimuksen maisteriopinnot Tampereen yliopistossa. Vapaa-aikanaan Salomaa matkustelee ja käy treenaamassa ja hakemassa uutta inspiraatiota eri kouluista ja kursseilta ulkomailla (mm. New York, Barcelona, Nizza, Lontoo). Hänen tärkeimmät opettajansa Suomessa ovat olleet Mirja-Liisa Herhi, Marjo Terästö ja Merja Koskiniemi.

”Opettaessani painotan vahvan tekniikan hallinnan lisäksi musiikkiin heittäytymistä ja liikkeestä nauttimista. On erityisen hienoa kun tanssija ymmärtää harjoituksen rytmityksen ja löytää flown tekemiseen! ” – Päivi Salomaa