0

32h tanssinopetusta
Pe-Ke 2.-7.8.19
Iso tanssisali Opistotalo, Verkatehtaankuja 9, Hämeenlinna

Hinta 200 € (jäsenet 160 €)

PÄÄOPETTAJA VAIHTUNUT NATASHA LOMMIN ESTYNEISYYDEN VUOKSI.

Festivaalin helmi kaikille sydämensä tanssille menettäneille himojoraajille! Kurssilla valmistetaan pääopettaja ja koreografi Valtteri Raekallion kanssa pienoisteos Sibeliuksen musiikkiin. Koreografia esitetään festivaalin päätösillassa Verstas-näyttämöllä. Aamuisia lämmittelytunteja opettavat Mindy Lindblom ja Katri Soini. Tanssijoille suunnattua pilatesta opettaa Hanna Kanerva. Kurssi on suunnattu edistyneille tanssin harrastajille, ammattilaisille, sekä ammattiin opiskeleville. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aikataulu

5 x Pilates – Hanna Kanerva, pe-ti klo 9.15-10.15
3 x Contemporary Jazz – Mindy Lindblom, pe-su klo 10.30-12
3 x Nykytanssi – Katri Soini, ma-ke klo 10.30-12
6 x Koreografiaharjoitus – Valtteri Raekallio, pe-ke klo 13.30-16.30

Ke 7.8. klo 19 esiintyminen, Hämeenlinnan teatterin Verstas-näyttämö

Mestarikurssilaisille lippupaketti su 4.8. ja ti 6.8. esityksiin 20 €. Varaukset info()tehdastanssii.fi.

Ilmoittaudu

Pääopettaja Valtteri Raekallio – Nykytanssi

Kuva: joerg-letz.com

Valtteri Raekallio on työskennellyt tanssijana kansainvälisten koreografien ja keskeisten suomalaisten tanssintekijöiden kanssa yli 60 teoksessa 40 eri maassa. Raekallio oli kiinnitettynä Helsinki Dance Companyyn 2006–2014 ja on tanssinut vuodesta 2001 alkaen 14 Tommi Kitin teoksessa.

Raekallion oma koreografinen työskentely liikkuu useiden taiteenlajien rajapinnoilla. Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat immersiiviset teokset Neuromaani (2016), Novelleja unohdetuista huoneista (2015), Edustaja (2014) ja Mihin valo katoaa? (2013), näyttämöteokset Frigid (2017), Esitys – A Performance (2016) ja Harjoitus rakkaudesta (2015), sekä tanssielokuva Cold Storage (2016). Vuodet 2017–2021 Raekallio työskentelee valtion taiteilija-apurahalla.

”Työskentelemme mm. lattia- ja paritekniikan parissa sekä opettelemme liikemateriaalia teoksistani. Käytämme sekä tarkasti ohjattuja harjoitteita että erilaisia improvisaatiotehtäviä kehon toimintavalmiuksien monipuoliseen laajentamiseen ja ylläpitoon.” – Valtteri Raekallio.

www.raekallio.fi

 Hanna Kanerva – Pilates

Kanerva on tunnettu intohimoisesti omaan työhönsä suhtautuvana ja positiivisen vaativana opettajana. Kanervalla on vahva tausta urheilijana ja hän on rytmisen voimistelun 25-kertainen Suomen mestari ja 3-kertainen Pohjoismaiden mestari. Hän on edustanut Suomea lukuisissa Euroopan- ja Maailman mestaruus -kilpailuissa sekä Olympialaissa (Barcelona 1992). Koulutukseltaan hän on fysioterapeutti (YAMK), Method Putkisto Instituutin kouluttama Pilates- ja Method Putkisto -ohjaaja, Power Pilates- ja Laite Pilates -ohjaaja, sekä Somatic Streching -ohjaaja. Kanerva on kouluttanut pilatesohjaajia Somatic Centerillä Helsingissä vuodesta 2007. Tällä hetkellä Kanerva opiskelee Balanced Bodyssa Lontoossa kansainvälisen kouluttajan tutkintoa.

 

Katri Soini – Nykytanssi

Kuva: Paula Kokkonen

Katri Soini on tanssija ja tanssinopettaja. Hän on toiminut freelancerina 30 vuoden ajan valmistuttuaan tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen laitokselta vuonna 1987. Soini on esiintynyt useiden eri koreografien teoksissa laajalti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Katri on älykäs, tinkimätön ja pidetty opettaja, joka pyrkii vahvistamaan oppilailleen yhteyttä omaan kehoon ja sen mahdollisuuksiin. Hänen opetustoimintansa ulottuu tanssin harrastajista alan opiskelijoihin ja ammattilaisiin.

Tunneilla tanssitetaan ja jäsennetään liikettä ihmisen rakenteesta käsin, kehon valmista järjestystä ymmärtäen. Kurssilla lähdetään liikkeelle yhteisestä lämmittelystä, jossa huomioidaan ja kuulostellaan näiden tosiasioiden olemassaoloa. Tietoisuuteen virittäminen toimii väylänä kohti rentoa, artikuloitua kehoa ja valpasta, avointa mieltä. Työskentelyssä kirkastetaan ja syvennetään liikkeen artikulaatiota, suuntia ja tilallisuutta. Kehon tunnistamiseen / tiedostamiseen perustuvan kokemuksen kautta nautitaan sekä itsestä lähtevän että annetun liikkeen mahdollisuuksista.

Contemporary Jazz – Mindy Lindblom

Mindy Lindblom on erittäin arvostettu ja pidetty jazz- ja showtanssiopettaja sekä koreografi, jonka päätyöpaikka on jo vuosikaudet ollut StepUp School Helsingissä. Lisäksi hän on tehnyt koreografioita useiden eturivin suomalaisartistien lavakiertueille, sekä musikaalikoreografioita mm. Helsingin kaupunginteatterille ja Svenska Teaternille. Hän on myös toiminut yhtenä DANCE -ohjelman koreografeista.

Lindblomin tekemät koreografiat junioreille ja aikuisille ovat menestyneet niin Suomen mestaruus- ja maailmanmestaruuskilpailuissakin. Tästä esimerkkeinä mm. Team M:n maailmanmestaruus vuodelta 2014 teoksella You never walk alone, junioripienryhmän World Cup voitto vuodelta 2009 ja juniorimuodostelmien kaksi hopeasijaa MM-kilpailuista vuosilta 2014 ja 2015.

Contemporary Jazz tunneilla yhdistellään elementtejä jazzbaletista ja nykytanssista. Tunti sisältää tekniikkaharjoituksia keskilattialla ja lattian poikki liikkumisia eri tasoissa. Mindyn tyyli on vauhdikas ja lyyrinen. Hän on tinkimätön ja kannustava opettaja, jonka tunneilla hymy on herkässä, hiki lentää ja oppilaat huomaavat ylittävänsä itsensä kerta toisensa jälkeen.