0

32h tanssinopetusta
To-Ti 2.-7.8.18
Iso tanssisali Opistotalo, Verkatehtaankuja 9, Hämeenlinna

Hinta 200 € (jäsenet 160 €)
EARLY BIRD -hinta 170 €, kun ilmoittaudut 30.4. mennessä.

Festivaalin helmi kaikille sydämensä tanssille menettäneille himojoraajille! Kurssilla valmistetaan pääopettaja ja koreografi Jarkko Mandelinin kanssa pienoisteos Sibeliuksen musiikkiin. Koreografia esitetään festivaalin päätösillassa Verstas-näyttämöllä. Aamuisia lämmittelytunteja opettavat Panu Varstala ja Katri Soini. Tanssijoille suunnattua kehonhuoltoa opettaa tanssija ja Somatic Pilates ohjaaja Riku Koskinen. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aikataulu

5 x Kehonhuolto – Riku Koskinen, to-ma klo 9.15-10.15
3 x Nykytanssi – Panu Varstala, to-la klo 10.30-12
3 x Nykytanssi – Katri Soini, su-ti klo 10.30-12
6 x Koreografiaharjoitus – Jarkko Mandelin, to-ti klo 13.30-16.30

ti 7.8. klo 19 esiintyminen, Hämeenlinnan teatterin Verstas-näyttämö

 

Ilmoittaudu

Pääopettaja Jarkko Mandelin

Kuva: Eira Enkvist

Jarkko Mandelin on tanssija-koreografi sekä Kinetic Orchestran taiteellinen johtaja. Hän on opiskellut tanssia Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa ja Teatterikorkeakoulussa, josta valmistui tanssitaiteen maisteriksi 2009 koreografin koulutusohjelmasta. Mandelin on tehnyt koreografioita useille merkittäville näyttämöille Suomessa, mm. Kansallisbaletille ja Lahden kaupunginteatterille. Oman ryhmänsä kanssa Mandelin on esiintynyt ympäri Suomea. Hänen visionaan on kehittää oma tunnistettava liikekieli ja etabloida ryhmänsä voidakseen palkata tanssijoita täysipäiväisesti.

Kehonhuolto – Riku Koskinen

Riku Koskinen on tanssija ja tanssinopettaja, joka on valmistunut ammattitanssijaksi Teatterikorkeakoulun tanssitaiteenlaitokselta 2003. Valmistumisen jälkeen hän on tanssinut useissa musikaaleissa, joista mainittakoon Evita, Cats, Tuhkimo, Yön sisar. Hän on tanssinut myös lukuisten nykytanssikoreografien teoksissa (Marjo Kuusela, Virpi Juntti, Tommi Kitti, Thomas Freundlich, Reija Wäre) sekä Tanssiteatteri Raatikon tuotannoissa. Koskinen on Somatic Pilates ohjaaja. Tällä hetkellä hän tanssii Hämeenlinnan teatterin musiikkinäytelmässä Tahtien sota sekä opettaa tanssia ja pilatesta.

Tunti alkaa kehoa lämmittävillä harjoitteilla. Tämän jälkeen vahvistetaan monipuolisesti kehon syviä lihaksia pilatesharjoitusten avulla. Tunti päättyy kevyisiin, aktiivisiin venytyksiin, joissa huomioidaan tanssijoille tärkeät lihasryhmät.

Nykytanssi – Katri Soini

Kuva: Paula Kokkonen

Katri Soini on tanssija ja tanssinopettaja. Hän on toiminut freelancerina 30 vuoden ajan valmistuttuaan tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen laitokselta vuonna 1987. Soini on esiintynyt useiden eri koreografien teoksissa laajalti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Katri on älykäs, tinkimätön ja pidetty opettaja, joka pyrkii vahvistamaan oppilailleen yhteyttä omaan kehoon ja sen mahdollisuuksiin. Hänen opetustoimintansa ulottuu tanssin harrastajista alan opiskelijoihin ja ammattilaisiin.

Tunneilla tanssitetaan ja jäsennetään liikettä ihmisen rakenteesta käsin, kehon valmista järjestystä ymmärtäen. Kurssilla lähdetään liikkeelle yhteisestä lämmittelystä, jossa huomioidaan ja kuulostellaan näiden tosiasioiden olemassaoloa. Tietoisuuteen virittäminen toimii väylänä kohti rentoa, artikuloitua kehoa ja valpasta, avointa mieltä. Työskentelyssä kirkastetaan ja syvennetään liikkeen artikulaatiota, suuntia ja tilallisuutta. Kehon tunnistamiseen / tiedostamiseen perustuvan kokemuksen kautta nautitaan sekä itsestä lähtevän että annetun liikkeen mahdollisuuksista.

Nykytanssi – Panu Varstala

Kuva: Aura Nukari

Panu Varstala on tanssitaiteen ja kasvatustieteen maisteri sekä muusikko. Hän on tehnyt koreografioita tanssi- ja teatteriryhmille ympäri Suomea sekä toiminut kouluttajana useissa tanssiopistoissa ja Taideyliopiston tanssipedagogiikan laitoksella. Tanssijana Panu on nähty mm. Kekäläinen & Co:ssa. Varstala oli mukana Koko Suomi tanssii -kampanjassa nykytanssin koreografina. Hän kehittelee taidepedagogisia harjoitteita Porvoon taidekoululla yhdessä improvisaatioekspertti Hannu Riskun kanssa, joissa yhdistyvät niin tanssi, musiikki, improvisaatio, kuvataide kuin teatteri. Varstala on Taideosuuskunta Apinatarhan perustaja- ja hallituksen jäsen.

Varstalan ja Antti Lahden kaupunkiesitys Trash Heroes on huomattu maailmalla. Tehdas Tanssii -festivaalilla elokuussa heidät nähdään pyöräilemässä, tanssimassa ja keräämässä roskia Hämeenlinnan keskustassa tiistaina 7.8.2018.