0

Ti 6.8. klo 19.00 Verstas-näyttämö

Hämeenlinnan teatteri, Verkatehtaankuja 5, Hämeenlinna

Minna Liimatainen: Fær

Koreografia ja tanssi: Minna Liimatainen

Puvustus: Maria Sirén

fear – pelko
fær – journey

fǣr – danger

Fær on visuaalinen, inhimillisen surrealistinen matka kohti pelkoja ja niiden yli.

”Halusin käsitellä tässä teoksessa taiteilijuuttani ja tutkia epävarmuuttani tuoda omaa liikettä näyttämölle. Työskentely toisten koreografien teoksissa on herättänyt uteliaisuuden tutkia myös omaa liikeidentiteettiäni. Tämän teoksen tekeminen on ollut ajoin pelottavakin ensikosketus oman materiaalin tuottamiseen, oman kehon kuuntelemiseen, ja impulssien seuraamiseen. Teoksen rakennuspalikoina käytin visuaalisia materiaaleja, joita olen tuottanut vuosien aikana sekä valokuvien että videoiden muodossa. Kuvan ja videon kautta liikkeen tutkiminen on kiehtonut minua ja tuntunut turvalliselta. Tässä teoksessa haluan astua ulos kuvasta ja mukavuusalueeltani, ja tuoda liikkeen näyttämölle, tähän hetkeen. Inspiraation lähteinä toimivat New Yorkissa ja Berliinissä tekemäni eri taiteenaloja yhdistävät produktiot ja workshop-työskentely. ” – Minna Liimatainen.

Minna Liimatainen on tanssi- ja sirkustaiteilija, jonka pohja on vahvasti klassisessa baletissa. Vuosien varrella Minna on työskennellyt monipuolisesti tanssiteatterin, musiikkiteatterin, oopperan ja nykytanssin produktioissa sekä tanssijana että akrobaatin tehtävissä, Suomessa ja ulkomailla. Ammattitaitoaan Minna on kehittänyt lukuisten kansainvälisten ja kotimaisten koreografien ja opettajien johdolla.

/\/\ /\/\ /\/\ – Kollektiivi: GIRL GIRL GIRL

Esiintyjät: Maria Autio, Mia Jaatinen, Minna Karttunen
Äänisuunnittelu ja kuva: Ben Rogers

GIRL GIRL GIRL on manifesti tytöille ja tyttöydelle.
GIRL GIRL GIRL värittää rajojen ulkopuolelle.
GIRL GIRL GIRL on parasta just nyt.
GIRL GIRL GIRL on kepeää.
GIRL GIRL GIRL on hyvää pyllyilyä.
GIRL GIRL GIRL on lokeroinnilla leikittelyä.
GIRL GIRL GIRL laajentaa tyttöyden käsitettä.
GIRL GIRL GIRL ei väitä vaan antaa tilaa.

GIRL GIRL GIRL on kolmen naisesiintyjän manifesti tytöille ja tyttöydelle. Teos on saanut alkunsa esiintyjien tarpeesta purkaa ja kääntää päälaelleen tyttönä ja naisena olemiseen liittyviä stereotyyppisiä mielleyhtymiä sekä normeja.

Teoksen esiintyjillä, Vaasalaislähtöisellä Maria Autiolla, Mia Jaatisella ja Minna Karttusella on takanaan yhteisiä opiskeluvuosia Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen linjalla. Heillä on myös samantapaista tanssitaustaa kaupallisen tanssin (mm. show-tanssi, katutanssilajit, Performing Arts SM-kilpailut) sekä taidetanssin parissa jo ennen opintoja.

GIRL GIRL GIRL purkaa esiintyjien kokemuksia kaupallisen tanssin ja taidekentän tytöille ja naisille asettamista toimintamalleista, kuten esimerkiksi showtanssissa tyttöjen objektivointi ja sukupuolen stereotypioita ylläpitävät koreografiat. Samalla teos ottaa kantaa siihen, miten kapeana yhteiskuntamme näkee tyttöyden ja tyttönä olemisen, jota populäärikulttuuri sekä taidekenttä ovat omalla toiminnallaan jo pitkään vahvistaneet.

Teos pyrkii avautumaan näyttämönä, jossa naisesiintyjien, tyttöjen potentiaali voi toteutua täytenä ja sitä kautta uudelleen muotoutua sekä identifioitua ainutlaatuisena.

GIRL GIRL GIRL leikkii vapaasti, räävittömästi ja hyvällä huumorilla.

Esitysillan kesto noin 1h 25 min. Esityksen jälkeen pidetään yleisökeskustelu.

Liput

Liput 20 € / 13 €.
Lippupaketti kaikkiin esitysiltoihin su, ti, ke 4. 5. ja 7.8. 54 € / 33 €.
Yli 10 hengen ryhmät 10 € / lippu.

HÄMEENLINNAN TEATTERIN LIPUNMYYNTI
Keinusaarentie 5, 13200 Hämeenlinna
0600 10 20 30 (0,60 € / min + pvm)

Lippu.fi