0

2.-7.8.2019 Tehdas tanssii -festivaali

Hämeenlinna

Tanssia kaikille: kursseja, huippuopetusta ja upeita esityksiä

Tanssin hyvää tekevä voima lähtee kiertoon Tehdas tanssii -festivaalissa Hämeenlinnan Verkatehtaalla 2.–7.8.2019.

– Tanssi tekee hyvää, ja sen näkee, kun tanssikursseilta purkautuu joukko hikisiä, kaikkensa antaneita, iloisia ihmisiä, jotka ovat nauttineet uuden oppimisesta, Tehdas tanssii –festivaalin järjestäjä Tanja Kunnari kuvailee.

Ohjelmassa on tanssia kaikille: matalan kynnyksen tanssikursseja vähän tanssineille ja aloittelijoille, huippuopetusta konkareille ja elämyksellisiä esityksiä ihan kaikille.

– Haluamme tuoda tanssitaidetta Hämeenlinnaan, esityksiä ja kursseja. Matalan kynnyksen tapahtumiin voi osallistua kuka tahansa ilman tanssitaustaa. Ideana on myös tuoda Hämeenlinnaan tosi hyviä opettajia, jotta pääsee treenaaman jotain uutta ja kenties haastavaakin, Tehdas tanssii –festivaalin järjestäjä Tuula Penttilä kertoo.

Tehdas tanssii on nykytanssin festivaali, joka järjestetään kuudetta kertaa Hämeenlinnan Verkatehtaalla ja eri puolilla kaupunkia.

– Erityistä on festivaalin tunnelma, täällä on hyvä fiilis ja tekemisen meininki, Tanja ja Tuula sanovat.

Hikistä hauskanpitoa, metsätanssia ja päätösbileet

Neljä kurssia toivottaa tervetulleiksi kaikki, ensikertalaisetkin. Uutta ovat esimerkiksi hikisen hauskanpidon Dance -tunnit, Yamuna Body Rolling -kehonhuolto ja hämeenlinnalaisen Nella Kaartisen Metsätanssi Aulangon puistometsässä.

Torijameissa pannaan jalalla koreasti Hämeenlinnan torilla! Joraamaan pääsee maanantaista keskiviikkoon 5.–7.8.19 klo 12.30. Ohjelmassa on esimerkiksi lenkkaribalettivartti, paikallisten tanssin harrastajien esityksiä ja festivaalivieraiden haastatteluja. Vapaa pääsy!

Festivaalin päätösillan esityksenä nähdään Tanssiteatteri Tsuumin Kake – Tiellä tähtiin. Tämä kasarinostalgiasta ammentava esitys on hurmannut yleisöjä jo vuodesta 2015 ympäri Suomea. Ensimmäistä kertaa festivaali päättyy tanssibileisiin kun Tsuumin esiintyjät vievät yleisön pyörähtelemään Suisto-klubille karaokejamien merkeissä.

Yksi Tehdas tanssii –festivaalin helmistä on edistyneille tanssin harrastajille, ammattilaisille, sekä ammattiin opiskeleville tarkoitettu mestarikurssi. Siellä valmistetaan pääopettaja ja koreografi Natasha Lommin kanssa pienoisteos Sibeliuksen musiikkiin. Koreografia esitetään festivaalin päätösillassa Verstas-näyttämöllä.

Pieni tanssifestivaali on intiimi ja todellinen

Yksi Tehdas tanssii –festivaalin opettajista on tanssija Katri Soini. Hän oli viime vuonna ensimmäistä kertaa Tehdas tanssii –festivaalissa.

– Pienimuotoisessa tanssifestivaalissa on jotain ihanan intiimiä ja todellista, kun kyse ei ole suuresta massatapahtumassa. Ihmiset toimivat yhdessä, Katri sanoo.

Hänelle tanssiminen on olennainen olemisen tapa.

– Tanssiminen tekee minulle hyvää sillä tavalla, että se on minulle yksi tapa olla olemassa. Tulen jotenkin todemmaksi tanssin kautta. Saan kontaktin ihmisiin sekä esiintyjänä että opettajana. Silloin hyvä siirtyy.

Hämeenlinnalaisen Jade Dancers –tanssiryhmän Anette Antila, Anni Santala ja Lotta Teppo harjoittelivat Päivi Salomaan koreografiaa Verkatehtaalla.

– Tanssi on se keino, jolla pääsee arjen huolia pakoon. Tanssimisesta tulee hyvä olo, Anette Antila sanoo.

Tehdas tanssii –festivaalin lipunmyynti on alkanut. Liput: Hämeenlinnan Teatteri ja Lippu.fi Ilmoittaudu kursseille täällä.

Tervetuloa nauttimaan tanssista!

LINKIT

https://www.verkatehdas.fi/

https://tehdastanssii.fi/dance-tiia-redsven-heino/

https://tehdastanssii.fi/yamuna-body-rolling-merja-snellman/

https://tehdastanssii.fi/metsatanssi-nella-kaartinen/

https://tehdastanssii.fi/torijamit/

www.tsuumi.com

https://tehdastanssii.fi/tanssiteatteri-tsuumi-kake-tiella-tahtiin/

https://tehdastanssii.fi/mestarikurssi/

Kuva: Tia Yliskylä

Liput

Liput 20 € / 13 €.
Lippupaketti kaikkiin esitysiltoihin su, ti, ke 4. 5. ja 7.8. 54 € / 33 €.
Yli 10 hengen ryhmät 10 € / lippu.

HÄMEENLINNAN TEATTERIN LIPUNMYYNTI
Keinusaarentie 5, 13200 Hämeenlinna
0600 10 20 30 (0,60 € / min + pvm)

Lippu.fi