0

Tiedote 8.5.2020

Tulevan kesän Tehdas tanssii -festivaali ei toteudu

Olemme koko kevään pohtineet vallitsevaa tilannetta ja miettineet, mitä tehdä 31.7.-2.8.2020 suunnitellun Tehdas tanssii -festivaalin suhteen. Lopulta olemme nyt raskain sydämin päätyneet siihen, ettei Tehdas tanssii -festivaalia tänä vuonna järjestetä. Päätökseen vaikuttivat monet syyt.

Juuri ennen vappua yhteistyökumppanimme, Kulttuurikeskus Verkatehdas, jonka tiloja käytämme toivoi, ettei heidän tiloissaan järjestettäisi mitään ennen syyskuun alkua. Samoin Hämeenlinnan Teatteri avaa ovensa vasta syyskuussa. Lisäksi tämän vuoden tärkeä yhteistyökumppanimme Lasten Taidefestivaali Hippalot, joiden kanssa oli suunniteltu useita yhteisiä sisältöjä ilmoitti jo joitakin viikkoja aiemmin, että peruuttavat festivaalin kokonaan tältä vuodelta.

Valtioneuvosto on alkanut höllentää rajoituksia, mutta toisaalta näillä skenaarioilla asiantuntijat ovat laskeneet tartuntojen määrän olevan huipussaan juuri kesän lopulla. Lisäksi, mikäli tartuntojen määrä kesäkuun alun jälkeen alkaa nousta, rajoituksia tiukennetaan uudelleen. Tilanne on edelleen niin epävarma, että katsoimme järkevimmäksi perua festivaalin tältä vuodelta ja mahdollisuuksien mukaan siirtää sisällön seuraavaan vuoteen.

Olemme tästä todella pahoillamme ja toivomme tapaavamme tanssin merkeissä elokuussa 2021.

Voimia kaikille tähän eriskummalliseen ajanjaksoon. Pidetään toisistamme huolta.

Terveisin,

Tehdas tanssii -festivaalitiimin ja Hämeenlinnan Tanssin Tehdas ry:n hallituksen puolesta
Tuula Penttilä ja Tanja Kunnari